Регистраторите на изтребителите във родните ВВС не записват глас, а само данните

...
Регистраторите на изтребителите във родните ВВС не записват глас, а само данните
Коментари Харесай

Ново 20: Към момента не могат да бъдат извлечени данни от „черната кутия“ на падналия изтребител

Регистраторите на изтребителите във родните ВВС не записват глас, а единствено данните от самия полет. Това оповестиха на брифинг в авиобаза Граф Игнатиево, където показаха образец на " черната кутия "  на падналия МиГ-29.

При случая на 9 юни загина майор Валентин Терзиев.

От думите на експертите стана ясно, че все още те не могат да извлекат никаква информация за съдбовния завършек на машината, защото са получили устройството повредено. Модулът с паметта е бил цялостен с вода и останки от петролен артикул.

" В постъпилия през вчерашния ден при нас регистратор от падналия МиГ-29 имаше нарушаване в корпуса и той беше цялостен с вода, имаше и остатъци от петролен артикул, който ние мислим, че е керосин ", изясни един от инженерите от авиобазата.

От думите им стана ясно, че в него е имало деформации, отсъствал е електрическия съединител и е бил пресечен лентовия кабел.По тази причина от Граф Игнатиево предлагат " черната кутия " да бъде изпратена при нейния производител, който единствен може да гарантира, че няма да се изгубят съхранените данни.

" Регистраторът не записва гласови връзки, а параметри които характеризират данните на машината в полет и съдържа данни за простраственото състояние на самолета, температурите и тн, само че няма в него касети и записи ", обясниха още инженерите.

Към момента се вършат опити да се установи кой е производителят на устройството, тъй като изтребителите, които са осъвременени и в Русия и в Украйна са с сложени съветски регистратори. За задачата се вършат опити да се откри връзка с авиационната корпорация " МиГ ".

" Черната кутия " не е имала никакви типове маяци като светлинен или звуков, който да разрешава да бъде търсена със сонар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР